måndag 28 juli 2008

BACKSTAGE!

Bosse och Bertil går ofta på krogen, men hur är det "backstage" att jobba där. Norrtanbynight sänder ut Bosse för en "Backstagekoll". Bosse träffar Patrik som är hovmästare och servitör. Bosse vill veta vad Patrik tycker om sitt jobb. Vad är bra? Vad är dåligt? Vad tycker Patrik om Norrtäljes krogliv?
Patrik har jobbat inom krogbranchen sedan 90-talet. Det han tycker om med att jobba på krogen är att träffa människor och att ingen dag är den andra lik. Största kicken med jobbet är när gästerna går från restaurangen med en helhetsupplevelse. God mat, god dryck och god service.
Ska han säga något negativt om jobbet så kan det vara överförfriskade gäster, men det är inget stort problem. Ibland kan det vara tråkigt att arbeta när alla andra är lediga.
Om Patrik skulle önska något mer av Norrtäljes krogliv så är det fler nischade restauranger. På det hela taget tycker han att kroglivet är bra i Norrtälje.
Bosse och Bertil kan bara hålla med och ser fram emot att träffa Patrik "bynight" redan i kväll!

Patriks Helkväll
Förfest: Hos vänner laga mat och dricka vin.
Varmfest: Krogrunda och träffa nytt folk.
Efterfest: Lugnt och stilla småprat, öl, vin och fyllekäka lite.

Bosses Raka Rör
Bosse: Tjat eller dans?
Patrik: Dans.
B:Vin eller öl?
P:Vin.
B: Förrätt eller efterrätt?
P: Förrätt.
B: Ös eller pös?
P: Ös!
B: Går du hem sist eller först från festen?
P: Först eller... mittemellan ha, ha...
Mvh Bosse

Inga kommentarer: