måndag 7 juli 2008

TANKAR & SVAR AV BERTIL

Nu börjar de dagas! Äntligen känns de som vi e på gång på riktigt.. Lite tekniska problem, lite missar i planeringen, lite flummigt, lite roligt men faktiskt seriöst..

Många frågar om varför?
För att den här stan inte har någon som helst samordning på sitt partyliv.. Man frågar: -Va händer i helgen? Inga direkta svar.. -Ja tror dom kör på ni vet typ. Ingen vet.. Tråkigt! Va skönt att bara kunna gå in och kolla nångonstans! Va händer? Vad vill vi göra ikväll? Så nu finns de ett ställe.. På Gång Listan uppdateras varje vecka. Har ni evenemang eller annat som händer ute på stan så maila oss direkt. Vi vill veta allt.. Nu är ju sommaren här så stan sjuder av liv när turister och sommargäster entrar portarna till Norrtan och förgyller vårt uteliv.

Men vad gör vi i vinter?
Vi klagar på att inget händer men är de verkligen sant eller är de vi som är dåliga på att gå ut.. Man åker in till storstan (Sthlm) och tänker ojj ojj va de händer grejjer. Va folk de e ute.. Visst kan man inte jämföra Norrtälje med huvudstaden men om vi bara hade en halv procent av den utelivskänslan som finns där.. Uppenbarligen finns de en hel del folk i den här stan men vart är alla på vintern? Varför går vi inte ut? Är de inställningen till krogen som miljö eller att krogarna inte ordnar nåt?

Vad är krogen för oss?
En miljö där man bara super sig full eller är de en plats för umgänge? Ett ställe att träffas på och ha lite trevligt... Måste man alltid vara onykter för att vara i krogmiljön efter kl 22? Jag tror att det handlar om attityd.. Det finns så mycket mer som krogen och ett levande uteliv kan vara.. Vi vill diskutera och vända och vrida på tankar och synsätt om uteliv i allmänhet och i Norrtälje. Att ordna ett forum för partydiskussioner.. Va vill ni där ute? Vad tycker ni? Hur känner ni?

För mig är krogen en supersocial miljö för umgänge blandat med underhållning, dans, musik ihop med god mat och dryck som för min del inte måste vara förknippat med fylla och alkohol.. Ja o Bosse skojjar om att vi gärna tar oss en lättölsfylla bara för att gå ner och umgås en stund. Se folk, lyssna på musik eller nåt..

Det finns massor att diskutera!
Tanken med bloggen är att ta upp frågor kring uteliv.. Än har vi inte visat vår seriösa sida men vi tror på humor som ett bra förmedlingssätt för hur ett uteliv i sus och dus kan vara. Vi skojjar med Bill o Bull som figurer men dom finns där ute bland oss, kanske tragiska men i stunden roliga. Livet e en fest, fuck the rest! Mmmm så kan de va ibland.. För Bill o Bull är de så:) Noll koll mumintroll oxå.. hehehe..Tur att Bertil o Bosse finns!

DET HÄR FÅR NOG RÄCKA FÖR DEN HÄR GÅNGEN.. DISKUSSIONEN HAR BARA BÖRJAT HOPPAS JAG...

TACK TILL ER!
Tack för alla komentare o mail ni skickat. Folk börjar hajja de där med den "inofficiella pågånglistan".. Hehehe Men än vågar ni inte skicka in egna rapporteringar från partykvällen.. Vi vill inget hellre:) Vore så underbart roligt att få lite privata rapporter från er alla. Vi vill veta vad ni gör där ute. Vi vet ju att de e en fest lite var stans i stan..
See ya out there.. Party people:)
Mvh Bertil

Inga kommentarer: