torsdag 7 augusti 2008

BACKSTAGE!

Bosse och Bertil tycker att maten är god i Norrtan. Vilka står bakom detta fenomen? Kan det vara kockarna? ... Jo minsann det verkar så. Bosse gör en "Backstagekoll"på en av dessa gomvårdande varelser. Bosse fräffar Kenta kock i Norrtälje.

Backstage med Kenta
Kenta är praktiskt taget uppvuxen i restaurangkök, då han som barn ofta följde med sina föräldrar till jobbet. Pappa är kock och mamma var servitris. Kenta utbildade sig först till ljudtekniker men länktan till restaurangbranchen tog överhand. Han började jobba som diskare och utbildade sig sedan till kock. Nu har han några år på nacken som kock och trivs ypperligt med det. Det Kenta tycker är bra med yrket är att det är kreativt samtidigt som han gör något med kroppen. Det är alltid full fart i ett restaurangkök och det är en skön teamkännsla att tillsammans göra ett bra jobb.
-Jag lär mig mycket om mig själv och utvecklas som människa tillsammans med andra. Säger Kenta. Största kicken i jobbet är när han får god respons från restauranggästerna som "det här va det mysigaste vi har gjort åh vad god maten var"...osv.
Det som kan vara negativt med arbetet är lite fritid. Den tunga belastningen på kroppen kan
också vara jobbig.
Om Kenta ska önska sig något mer av Norrtäljes krogliv så är det större mångfald.

Kentas Helkväll
Förfest: Grilla och dricka öl vid sjön tillsammans med polare. Bra musik, gärna surfmusik eller gammal rock.
Varmfest: Puben. Gärna livemusik.
Efterfest: På bortaplan, helst sprit. Det är viktigt med bra musik och avslappnade människor. Efterfesten bör inte avslutas innan hälften av deltagarna har somnat. Efterfesten är själva Crescendot!

Bosses Raka Rör
Bosse: Tjat eller dans?
Kenta: Dans.
B: Vin eller öl?
K: Öl!!!
B: Förrätt eller efterrätt?
K: Förrätt.
B: Ös eller Pös?
K: Ös!
B: Går du sist eller förts från festen?
K: Sist!

Mvh Bosse

Inga kommentarer: