torsdag 14 augusti 2008

BACKSTAGE!

Bosse och Bertil fortsätter att undersöka arbetet bakom kulisserna i Norrtäljes krogliv. Bosse går backstage och träffar Emelie restaurangchef i Norrtälje.
Emelie arbetar som Restaurangchef. Hon är vad man brukar säga "självlärd" dvs hon har genom att arbeta i restaurangbranchen lärt sig sitt yrke. Hon började sin bana som diskare 16år gammal. Efter en tid började hon arbeta som bartender på en nattklubb där hon senare blev baransvarig. Emelie tycker om att ge bra service till sina gäster. Det bästa med hennes nuvarande jobb är att få möta människor och att ge dem en trevlig kväll, så att dom kommer tillbaka. Det som kan vara negativt med jobbet är att behöva neka överförfriskade människor. Vi har ett stort ansvar som de flesta inte har förståelse för, säger hon.

Om Emelie skulle önska sig något mer av Norrtäljes krogliv så är det att fler skulle våga "pröva nya vägar" när det gäller att öppna restauranger. Det skulle också vara kul med ställen som har längre öppettider tycker hon.
Bosse och Bertil håller självklart med.

Emelies Helkväll:
Förfest: God mat, god öl och gott sällskap. Hemma eller restaurang.
Varmfest: Njuta på en uteservering med goda vänner. Snacka skit och ha det bra.
Efterfest: Hemma med Wisky. Riktigt hög musik!!! Spontandans.

Bosses Raka Rör
Bosse: Tjat eller dans?
Emelie: Dans
B: Vin eller öl?
E: Öl!
B: Förätt eller efterrätt?
E: Förrätt!
B: Ös eller pös?
E: Ös!!
B: Går du sist eller först från festen?
E: Mittemell
Mvh Bosse

Inga kommentarer: